Élő adventi kalendárium lesz Solymár?

15309

Egy új, ötletes kezdeményezésnek köszönhetően december 1-jén fényesedne ki az első solymári ablak, majd az azt követő estéken mindig egy másik, egészen december 23-ig. Ha sikerült mind a 23 napra megtalálni a világító ablakaikkal önként csatlakozókat, december 23-án Solymár gyönyörű, élő adventi naptárrá változhat.

Az ötletadó Grimmné Dévényi Erika, aki tavaly Balatonőszödön már látta, hogyan működik mindez a gyakorlatban.  „Szervezzünk a faluban ’világító adventi kalendáriumot”, aminek a lényege, hogy minden nap másnak a kidíszített ablaka világít, a jelentkezők között előzetesen kiosztott, titkos sorszámok alapján. Az ablakdíszben meg kell jelennie a sorszámnak is. Végül pedig Szenteste egyszerre világít majd az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert azt a faluban sétálva kell megkeresni, majd lefényképezni és feltölteni ebbe a csoportba. Indítsuk el és ha tetszik a kezdeményezés, csináljuk meg minden évben. Mivel Solymár területe elég nagy ahhoz, hogy csak úgy sétálgatva megtaláljuk a soron következő ablakot, ezért minden nap megnevezzük mely területen kell keresgélni (központ, Hudweide, … stb). Várjuk a jelentkezőket! 🙂 A játék december 1-én indul, így 23 ablakot kell majd megkeresni. Szenteste mind a 23 egyszerre világít. Ha tobb mint 23 jelentkező lesz, akkor nem sorsoljuk a résztvevőket, hanem egy nap akar több ablakot is le lehet majd vadászni. Így minden jelentkező reszt vesz a kezdeményezésben és a terület elég nagy ahhoz hogy több ablakot is elbírjon.” – írja az eseményre verbuvált nyilvános Facebook-csoportban. Hozzátette: cégeket, vállalkozásokat sőt magát az önkormányzatot, illetve annak intézményeit is szívesen látják, ha csatlakozni kívánnak a kezdeményezéshez.

Az ötletadóról

Grimmné Dévényi Erika 51 esztendős helyi vállalkozó, 2 lánya van, unokája 5 hónapos. „Imádok kreatívkodni, bútorokat felújítani, alkotni” – mondja magáról.