Már a sziréna hangjáról tudja: tűzoltó, rendőrautó vagy mentő közeledik-e

6403

Él Solymáron egy hétéves kisfiú, Tihanyi László Levente, akinek a tiszafüredi hivatásos tűzoltóknál tett látogatásáról a megyei katasztrófavédelmi portál is megemlékezett. Nem véletlenül, hiszen a kisiskolás, ahogyan írják, „voltaképpen ’nagy’ tűzoltónak számít a korosztályában”. Bevetési ruhája és kellő szaktudása is van, valamint tudja, mekkora a szivattyútérben a csonkok átmérője, és hogyan nevezik a különféle felszereléseket – hangzik a tudósítás.
„Lackó már kétéves kora óta érdeklődik intenzíven a tűzoltók munkája iránt – meséli az édesanyja. – A nővére ugyanis Pilisszentivánon volt önkéntes tűzoltó, ő vitte sokszor magával bemutatókra, gyakorlatokra. Tiszafüredre most úgy került, hogy a barátnőm férje a helyi tűzoltóparancsok, és egy nyugalmas napon megengedte neki, hogy mindent szemrevételezzen a tűzoltóállomáson.”
Lackó egyelőre nem döntötte még el, hogy tűzoltó lesz-e vagy vasutas, mert mindkét terület érdekli. Az iskola mellett ezért a gyermekvasúton is rendszeresen szolgálatot teljesít. „Idén lett iskolás, és jól veszi az akadályokat. Hogy mit hoz a jövő, azt pedig majd meglátjuk” – folytatja az édesanyja, aki mosolyogva hozzáteszi: kisfia elhivatottságára jellemző, hogy pontosan meg tudja különböztetni a távoli szirénaszóból, hogy rendőr, mentő vagy tűzoltó közeledik-e. „Én erre sosem lennék képes” – teszi hozzá.

wp_20161030_11_12_28_pro_li wp_20161030_11_23_05_pro wp_20161030_11_53_55_pro_li wp_20161030_11_54_18_pro_li