Megújul a lakótelepi zöldterület

1342

Ahogy arról korábban már írtunk, a már több mint egy éve tartó folyamat elemeként, a lakossági fórumon elhangzott ígéretnek megfelelően a településüzemeltetési kft. munkatársai megkezdték a lakótelepen a zöldterületek rendezését.

A polgármesteri hivatal műszaki irodája előzetesen kikérte az egyes lépcsőházak lakóközösségeinek véleményét, összegyűjtötte az igényeiket. Most ezeket sorban hajtják végre a kft. dolgozói. „Az igények begyűjtése során is világossá vált, hogy milyen sokan szeretik a közvetlen környezetüket, hiszen többnyire a visszametszések, formára nyírások és hasonló kérések domináltak. Persze vannak, akik szinte minden fát, bokrot el szeretnének tüntetni, hogy a jövőben ne kelljen velük foglalkozniuk, de nem ez a jellemző. Sőt vannak, akik semmit sem kértek” – nyilatkozta Ugron Zoltán műszaki irodavezető.
Információink szerint a tegnap elkezdett munka várhatóan november végéig, december közepéig tarthat.  „E feladatok kifejezetten a zöldfelületekre vonatkoznak. Kaptunk kéréseket járdajavításra, padok kihelyezésére de elbontására is. Ezeket más időpontban fogjuk végrehajtani, most csak a munkákat igazoló jegyzőkönyvekben rögzítjük ezeket” – tette hozzá az irodavezető.
Az önkormányzat a továbbiakban a lakóközösségek gondjaira bízza a közvetlenül az épületeikhez kapcsolódó területeket, de ezek után is szívesen nyújt segítséget, ha az ott élők olyan változtatást szeretnének, amely meghaladja lehetőségeiket.