Felsőoktatási támogatás szociálisan rászoruló diákoknak

1003

Az önkormányzat az idén is meghirdeti a Bursa Hungarica pályázatot.

A pályázatokat november 8-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, mellékelve az eredeti iskolalátogatási igazolást és a közös háztartásban élő családtagok jövedelemigazolásait.

Kik pályázhatnak?
Szociálisan rászoruló, Solymáron élő diákok (állandó, bejelentett lakcímmel rendelkezők), akik valamely költségtérítéses, vagy nem költségtérítéses intézmény nappali tagozatán tanulnak és a családjukban az egy főre eső jövedelem nem éri el a havi 57 000 forintot.
Az “A” típusú pályázati kiírás tájékoztatóját (felsőoktatási intézmények hallgatói számára) ide kattintva, a “B” típusú pályázati kiírásét (érettségi előtt állók vagy érettségizett de felsőoktatási intézménybe még fel nem vettek számára) pedig ide kattintva olvashatják.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Évente, országosan több mint 27 000 pályázó részesül ilyen támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

Az önkormányzat a pályázaton nyertes hallgatókat anyagi támogatásban részesíti, melyhez a Pest Megye Önkormányzata illetve az oktatási intézmény további támogatást nyújthat.
A kérelem, az EPER-BURSA rendszerbe történő belépés után kitölthető és kinyomtatható.