Borbás Marcsi a Bauernhausban

3521

A már hagyományossá vált programok mellett, két különlegességgel várja látogatóit októberben a Bauernhaus – Svábház.

Kondor Katalin október 21-i, Arcok és harcok című beszélgetős műsorának vendége Borbás Marcsi – a népszerű, solymáron élő televíziós személyiség – lesz.
A Gasztroangyal műsorvezetője, Borbás Marcsi több mint húsz éve televíziózik. Az odavezető út pedig viszonylag sima volt.
– Kamaszkoromban fogorvos szerettem volna lenne, de ne kérdezd, miért, mert magam sem tudom – meséli egy interjúban. – Aztán mégis biológia-földrajz szakra jelentkeztem a pécsi egyetemre, de úgy alakult a sorsom, hogy a diploma után egyetlen napot sem tanítottam. Újságíró lettem, és mivel sikerélményeim voltak, élveztem a feladatot az első pillanattól kezdve. Nagyon hamar felkerültem Budapestre, ahol a Magyar Televízióban kezdhettem meg elsajátítani a szakma fortélyait. Olyan tanáraim voltak, mint Kertész Zsuzsa, Bay Éva, Berkes Zsuzsa és még sokan, az egykori „nagyok” közül. Kertész Zsuzsa a mentorom lett, nagy bölcsességgel úgy formált engem, hogy a lényem értékeire alapozva alakította a személyiségemet, lenyesegetve a sallangokat, erősítve a jókat. Számos felejthetetlen tanácsot kaptam tőle, kezdve az olyan apró trükköktől, mint például, ha adás előtt ideges vagyok, akkor az egyik lábamat emeljem fel, és lazán forgassam meg a bokámat. Bevált! De megtanított arra is, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a műsorvezető bemegy, vagy megérkezik a színpadra. Egy idő után az ember pontosan tudja a különbséget.

Október 28-án pedig egy pinceséta keretében a Hudweide történetéről hallhatnak érdekességeket az érdeklődők, miközben a Hamvas pincében 5 féle bort kóstólhatnak zsíros kenyérrel. A részvételi díj: 1.500Ft/fő. Indulás 18 órakor a Svábházból.

Mindkét rendezvény látogatása regisztrációhoz kötött. A svábház további programjait itt olvashatják.