Segítőkutya bemutató a művelődési házban

1499

A Kalandgyár következő programja különleges élményt kínál a gyerekeknek, hiszen a kutyákat nem csak megsimogathatják, hanem együtt játszhatnak velük. Megtapasztalhatják, milyen az együttműködés egy olyan élőlénnyel, aki szót fogad nekik, mókás és sokoldalú, mindig szelíd, és feltétel nélkül szeret. Mozgásos, „kiképzős” és a kulturált állattartásról szóló interaktív játékokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A pilisjászfalui Canem Contact Bt. szeptember 25-én vasárnap, délután 4 órakor kezdődő kutyás programja felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt élményt és szórakozást nyújt.
A segítőkutya bemutató során láthatják, hogy a mozgássérült-segítő kutyák hogyan teszik könnyebbé gazdájuk életét, milyen magas fokon képzettek, fegyelmezettek és együttműködőek.

kalandgy0925_3

A kutya a legrégebben domesztikált háziállatunk. Több tízezer éve él együtt az emberrel, és ezalatt egy olyan kapcsolat alakult ki a két faj között, amely egyedülálló az állatvilágban.
„Legjobb barátunk” olyan hatékonyan képes értelmezni az ember kommunikációs jeleit, mint egyetlen más állatfaj sem. Ugyanakkor nagyon őszinte, nem udvariaskodik, nem tisztel pozíciót, rangot. Azért működik együtt, mert elnyertük a bizalmát, tiszteletét, azért lelkes, mert hatékonyan tudjuk motiválni, azért figyel, mert érdekesek vagyunk számára. Nem „veszi be” a színészkedést, mert nagyon jól értelmezi a tudattalan nonverbális jeleket is. „Csupasz” önmagunkat mutatja meg, viselkedésével arra reagál.
Az emberekhez hasonlóan vannak a kutyák között is különböző jellemek, akikkel különbözőképpen kell bánni, lehet rossz napjuk, vagy kerülhetnek stresszes helyzetbe, amit tudni kell kezelni.

kalandgy0925_2

A bemutatón résztvevő kutyák a Magyar Terápiás és Segítőkutya Szövetség által vizsgáztatott terápiás kutyák, akik a programokon, rendezvényeken előforduló feladatokra és helyzetekre lettek kiképezve, alkalmazásukkal kapcsolatban a Canem Contact Bt. minden felelősséget vállal.

maxresdefault

A program során a MOTZ és SAMU gyűjtőfüzet matricáihoz is hozzájuthatnak az érdeklődők!