Hogyan közlekedhetünk a vágányzár idején?

2046

A Budapest–Esztergom (2-es számú) vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt 2016. szeptember 23-tól változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani – adta hírül a MÁV.

Öt őszi hétvégén péntek estétől vasárnap üzemzárásig a teljes vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Ezeken a hétvégéken péntekenként az utolsó személyvonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 17:20-kor, Esztergomból a fővárosba pedig 19:11-kor indul. A további péntek esti járatok, valamint szombaton és vasárnap minden vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Budapest, Árpád híd autóbuszállomástól Esztergomig. Péntek este az első pótlóbusz a fővárosból 18:05-kor, Esztergomból 20:10-kor indul.

A korlátozásban érintett hétvégék: szeptember 23-25., szeptember 30-október 2., október 7-9., november 4-6., november 11-13.
A pótlóbuszok Budapesten a VOLÁNBUSZ Árpád hídi állomásáról indulnak és oda is érkeznek.
Egyes településeken a buszok útvonala nem érinti a vasútállomásokat, vasúti megállóhelyeket a közút eltérő vonalvezetése miatt.

Az E jelzésű vonatpótlók járnak Budapest és Esztergom között a teljes útvonalon. Ezek a buszok a fővárosban – Üröm vasúti megállóhely kivételével – nem érintik a 2-es vonali állomásokat, valamint Solymár vasútállomás helyett Solymár elágazásnál (Auchan áruház) és Piliscsaba vasútállomás helyett Piliscsaba iskola, Volán autóbusz-megállónál állnak meg.

Az S jelzésű vonatpótlók csak Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, továbbá – az E jelzésűtől eltérően – Solymár vasútállomásnál és Pilisszentiván községháznál veszik fel az utasokat.

A Budapest-Esztergom vonal menetrendje a teljes vonalat érintő lezárás idején

2_vgz_1610_hrdt_a3_01-3_2016-09-09

Forrás: mavcsoport.hu