Jeney Erzsébet lesz a búcsú egyik háziasszonya

2817

Immár nem titok: Jeney Erzsébet, a Duna Médiaszolgáltató programszerkesztője lesz a művelődési házban a búcsúprogramok háziasszonya.

Jeney Erzsébetet nem csak a Gospel Fesztivál egyik megálmodójaként ismerjük, hiszen húsz évig élt Solymáron, tevékenyen részt vállalva a helyi kulturális és közösségi életben. „Természetesen rengeteg személyes emlékem van a búcsúról. Az egyik legkedvesebb talán az, amikor éppen tíz éve egy baráti csapattal indultunk az akkori főzőversenyen, és a zsűriző mesterszakács a mi szarvaspörköltünket találta a legjobbnak. Még a serlegünk is megvan, amit akkor nyertünk.

unnamed

Komolyabbra fordítva a szót, a búcsú mindig is a falu legnagyobb közösségi eseménye volt, melyhez a Művelődési Ház különösen kreatív programokkal és igazán színvonalas előadók meghívásával járult hozzá. Idén többek között Péterfy Bori is fellép, de ugyanilyen izgalmasnak ígérkezik az a holomodell és makett kiállítás, mely a középkori várat és a templomot mutatja be, eddig soha nem látott módon. Mindkettőt izgatottan várom.”

Az iskola „B” épületének színpadán Balogh Istvánné, a könyvtár vezetője várja majd a közönséget, ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk.