Hol tart a solymáriak kárpótlásának ügye?

1019

Lezárult a kérdőívek aláírásának első szakasza, melyen Solymár és Pilisszentiván termőföld kárpótlásra jogosult lakói kérvényezhették, hogy hozzájuthassanak korábbi termőföldjeikhez. Jablonkay Sándor a következő tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

“A parlamenti nyári szünet ideje véget ért. Az aláírásgyűjtés első szakaszát így lezártuk. Az összegyűlt közel 100 aláírást és a kérelmi ívet most elküldjük, hogy a törvény ismételt szavazása előtt már a minden parlamenti képviselőhöz megérkezzen.

A továbbiakban szükségesnek tartanám egy kerekasztal beszélgetés létrehozását, amelyen az illetékes hatóságok és minisztériumok képviselői vesznek részt, és megegyeznek a solymáriakat is megnyugtató megoldásában. Mindaddig kérjük a törvényhozókat a törvény szavazásának elhalasztására és törvény további vitájának folytatására, amíg a mi észrevételeink is meghallgatásra kerülnek.

Az aláírásgyűjtést nem fejezzük be, a később beérkezők aláírásait megegyezés alapján pótlólag küldjük majd meg. Az eredeti példányokat pedig az önkormányzatnál letétben tartjuk.”