Új vezető a Lustige Zwerge élén: Drevenáné Schokátz Ágnes

3412

Sokan gratulálnak, örülnek, hogy ő kapta meg az új pozíciót. Drevenáné Schokátz Ágnes, a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda új vezetője a jövőt tervezi, miközben a lehető legtöbbet szeretné megőrizni az óvodában kialakult hagyományokból.

Alig két hónapja, hogy megírtuk: Pakó Károlynét, a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda vezetője és alapítója nyugdíjba vonul. Emike, ahogyan sokan ismerik, akkor arról is beszélt, milyen kritiériumok alapján választotta ki utódját. „Azt is megbeszéltük a kollégáimmal, hogy az a legideálisabb, ha magunk közül kerülne ki a következő óvodavezető, akinek, véleményem szerint, három fontos követelménynek kell megfelelnie. Legyen solymári, álljon mögötte olyan család, amely támogatja, ahol naponta feltöltődhet, és persze nagyon jól tudjon németül” – nyilatkozta akkor a SolymárOnline-nak. Nos, immár publikus: Pakó Károlynét az óvodavezetői pozícióban Drevenáné Schokátz Ágnes követi, aki 2010 óta dolgozik az intézményben.

Ágnest sokan ismerik a községben, hiszen tősgyökeres solymári. Férje helyi vállalkozó, lánya egyetemista, fia középiskolás. „A szüleim ebben az épületben kezdték óvodás éveiket, én is ide jártam annak idején, és a gyermekeim is itt élték át első közösségi élményeiket. Nagyon szerettem itt dolgozni, mint óvónő. Kolléganőimre jellemző, hogy példaértékű munkát végeznek, a közösség érdekeit szem előtt tartva, és most ezt a csapatot vezethetem. Tudom, hogy minden sikeres vezető mögött egy jó csapat áll. Köszönöm támogatásukat, és hogy kiálltak mellettem, és biztattak pályázatom megírása közben” – mondja.  Amikor vezetői programjáról kérdezzük, így folytatja: „Eddig is elkötelezettje voltam a nemzetiségi nevelésnek, a továbbiakban is kiemelt vezetői feladatomnak tartom a hagyományok őrzését és továbbadását. Szeretnék mindent megőrizni kialakult hagyományainkból. Talán csak egyvalamin változtatnék: több mozgást iktatnék majd a nevelési programba. A mai világban a gyerekek túl sokat ülnek a televíziók és számítógépek előtt, ezért a mozgásfejlesztésre még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.”
Ágnes még kitért a családokkal való közös munka fontosságára is: „Óvodai nevelőmunkánk a családi nevelésre épül, kiegészíti azt.  A szülők tudnak legtöbbet gyermekeikről, a pedagógus pedig szaktudása és tapasztalatai alapján hatékony segítséget tud adni a gyermekek fejlődéséhez. Fontosnak tartom, hogy a családokkal közös programokat szervezzünk a jövőben is.”
Munkájához sok sikert kívánunk!