Herbstrosen hírek: Új tánc, grazi vendégszereplés

2445

Új keringővel bővíti repertoárját a Herbstrosen tánccsoport, melyet egy közelmúltbeli hétvégén, háromnapos tánctáborukban tanultak.

Az új táncot Illés Gergő, az együttes legendás koreográfusa, Manninger Miklós egykori tanítványa tanította be. „Minden évben megtanulunk egy új koreográfiát. Idén azért választottam keringőt, mert a gyorsabb táncok közé jól jön egy lassabb, elegánsabb szám is, amikor a táncosok kicsit kifújják magukat. Természetesen a régieket is folyamatosan felfrissítjük” – árulta el.

Hogy mi a legfontosabb, amit egykori mesterétől megtanult? „Leginkább azt, hogy az ember a maga örömére táncoljon. Az sem baj, ha egy-két lépést elront. A lényeg, hogy átélje azt a felszabadító örömöt, amit egyedül a tánc adhat” – mondja.

DSC_0301

Marlok Róbertné, az együttes vezetője büszkén meséli, hogy a csoport, 1998-as megalakulása óta több mint 250 fellépésen van túl, és 9 országban szerzett hírnevet a solymáriaknak. Legközelebb idén ősszel, a solymári búcsún láthatjuk őket, majd Grazba utaznak az Aufsteirern Fesztiválra, ahol ők lesznek az egyedüli magyar fellépők.