A biztonságosabb szigetért

1172
Fotó: Kimberley Ross

Az idei Sziget Fesztivál több mint 1500 programmal várja a látogatókat. A szórakozás garantált, az előadók a világ minden tájáról, több mint 60 országból érkeznek az Óbudai-szigetre. A jövő hét közepén kezdődő fesztivál beléptetésének feltételei tovább szigorodnak, s a biztonság érdekében már ma estétől forgalmirend-változás lép életbe a környéken.

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezető igazgatója a biztonságról nyilatkozva elmondta, idén tovább szigorítják a beléptetés feltételeit. A szigetlakókat őrző szolgálatok nagyobb állománnyal lesznek jelen, de ez inkább csak a bejárat és környékénél lesz érzékelhető, belül továbbra is a láthatatlanságra törekszenek.
„Az idei leglátványosabb fejlesztés a bejáratoknál felállított check in rendszer lesz, amely ugyanazon az elven működik, mint a nem schengeni övezetben a határbelépés, vagy a reptéri becsekkolás. Azaz a jegybeváltáskor személyi azonosítást is végeznek majd, és a karszalag sorszámát összekötik a felhasználó személyével. Innentől a bejáratnál felállított kamerás beléptető rendszer segítségével az illetékesek felismerik, ha nem a jogos felhasználó kíván belépni a kiadott karszalaggal a rendezvényre” – mondta az ügyvezető. A parkolási kapcsán pedig hozzátette: „Bár a volt hajógyári üzemterületek parkolóvá alakításával az elmúlt években jelentősen tudtunk javítani a parkolási problémákon, természetesen az autósok figyelmét most is felhívjuk, hogy lehetőleg ne gépjárművel érkezzenek. Minden egyéb közlekedési módot aktívan támogatunk is. Direkt hajójáratot működtetünk a Belváros és a sziget között, sűrítjük a tömegközlekedést, ami ilyenkor ráadásul éjszaka is jár. Szerződésünk van taxitársasággal és különböző szolgáltatásokkal ösztönözzük a kerékpárral érkezőket.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a Sziget Fesztivál idején:

  • Tilos megállni augusztus 5-én 20 órától augusztus 18-án 18 óráig a Budapest III., Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő utca között, a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő utca között, a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között, a Jégtörő utca mindkét oldalán az Auchan behajtó és a Mozaik utca között.
  • Tilos várakozni és behajtani – kivéve engedéllyel – augusztus 5-én 20 órától augusztus 18-án 18 óráig a Budapest III., Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő utca között, valamint a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő utca között.
  • Lezárásra kerül augusztus 5-én 20 órától augusztus 18-án 18 óráig a Budapest III., Jégtörő utca (beleértve a kerékpáros út ide tartozó szakaszának területét is) az Auchan behajtó és a Mozaik utca közötti szakasza, és a Mozaik utca (autókereskedés mögött) átkötő útpályája a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő utca közötti szakasza.
  • Időszakosan lezárásra kerül – a célforgalom kivételével – augusztus 9 és 17 között naponta 18 órától 22 óráig a Budai alsó rakpart Margit híd déli lehajtója és a Mozaik utca közötti szakasza.

Forrás: obuda.hu, police.hu