Az utolsó lehetőség a kárpótlásra!

3721

22 éve várják türelemmel jogaik érvényesülését Solymár és Pilisszentiván termőföld kárpótlásra jogosult lakói. Most az utolsó lehetőséghez érkezett a folyamat, ezért az Érdekegyeztető Fórum vezetősége a következő felhívással fordul az érintettek felé:

„Tisztelt solymári termőföld-kárpótlásra váró polgárok!

Az Országgyűlés – Lázár János miniszter képviselői előterjesztésére – június 7-én elfogadta a T/10727. számon benyújtott törvényjavaslatot „Az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról”. Ennek értelmében a továbbiakban megszűnik a kárpótlás keretében a kárpótlási jegy és a határozatokkal történő termőföldhöz jutás.

Mi a törvénytervezet vitájáról nem értesültünk kellő időben, így észrevételeinket sem tudtuk megtenni. Területileg illetékes képviselőnk a javaslat ellen szavazott, de hiába, a módosító törvényt az Országgyűlés megszavazta.
Áder János köztársasági elnök azonban nem írta alá, hanem megfontolásra és újratárgyalásra visszaküldte az Országgyűlés elnökének.

Így most, a szeptember elejéig tartó parlamenti szünetben kell sürgős kérelemmel élnie a solymári termőföld kárpótlásra váróknak, örökösöknek, nagykorú leszármazottaknak, érintett testvéreknek, hogy a képviselők figyelembe vegyék kérésünket, hiszen Solymár és Pilisszentiván az utolsó két település, ahol még nem zajlott le a szövetkezeti földalapú kárpótlási árverés, illetve a kárpótlás keretében történő termőföldhöz juttatás.

Kérjük tehát Solymár termőföld kárpótlásra váró lakosait, azok rokonait és nagykorú örököseit, hogy írják alá az önkormányzat ügyfélszolgálatán, illetve az önkormányzati szünetben a művelődési házban vagy az Ezüstkor gondozóközpontban elhelyezett kárpótlást kérelmező aláírást gyűjtő íveket. Ebben azt kérjük, hogy a solymári és a pilisszentiváni lakosok – jogegyenlőséggel a már kárpótoltakkal – hozzájuthassanak korábban elvett termőföldjeikhez!

Mi sem a Rozmaring Termelőszövetkezet és Vagyonkezelő Kft vagyontaktikázásában, sem az állami földalapképzés és kijelölés hibáiban nem vettünk részt, és nem voltunk annak okozói. 22 éve türelemmel várjuk jogaink érvényesülését. Mi solymáriak, Solymáron kívánunk a szüleinktől, őseinktől elvett termőföldterületek gazdáivá válni!

Összefogásunk keretében ismételten kérem, szíveskedjenek az önkormányzati ügyfélszolgálatnál elhelyezett gyűjtő íveket – adataik megadásával – aláírni.”