Erdei piac – Kóstolj és kirándulj!

1931

Egyre több emberben fogalmazódik meg az igény arra, hogy közvetlenül a termelőtől, biztonságos forrásból vásárolhassa meg élelmiszerét, természetes eredetű nyersanyagokat, háztáji, kiskerti termesztésből, vagy ezekből a nyersanyagokból hagyományos receptek alapján készült, lehetőleg vegyszermentesen feldolgozott élelmiszereket.

Ezt az igényt elégíti ki a „mozgó piac”, illetve az „erdei piac”, mely lehetőségek teremt a kis- és őstermelők, falusi közösségek jövedelemviszonyainak kedvezőbbé tételére, mivel a termékek teljes ellenértékét saját maga realizálhatja, nem tevődik rá a kereskedelem többletköltsége.

Miért jó ez?

  • Elérhetővé és kóstolhatóvá válnak az egészségesebb és magasabb minőséget képviselő termékek.
  • Személyesen megismerhető a termelő. Kialakulhat a bizalom és a kereslet irányította kínálat.
  • Friss áru jobb íz! A termények döntően a piac napot vagy közvetlenül a feldolgozást megelőzően kerülnek leszedésre, betakarításra.
  • Nem zölden leszedett, utaztatva beérett áru – benne van a „helyi napsugár és a helyi föld”.

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevű kezdeményezés következő alkalma július 17-én, vasárnap 8 és 15 óra között lesz a Hidegvölgyi Erdészlaknál, Budakeszi és Telki közt.
Itt többek között megkóstolhatók erdő- mező kincsei és egyben egy kellemes családi program keretében szalonnasütésre, kirándulásra, kézműveskedésre is sor kerülhet. Ez egy felhőtlen nap a szabadban, amihez a zenét az Aranyalma Páros biztosítja.