Pedagógusnapi kirándulás Domony-völgybe

2337

Fantasztikus pedagógusnapi ajándékban részesültek a Solymári Óvoda-Bölcsőde dolgozói. Következzen az élménybeszámoló!

„Az önkormányzat az idei évben rendhagyó módon jutalmazta az intézmény dolgozóit.A szokásos műsorral ékesített vendéglátás helyett kirándulás finanszírozásához járult hozzá. Az úti cél titok volt, így nagy izgalommal vártuk az indulást. Csak a buszra szállást követően derült ki, hogy Domony-völgybe megyünk a 15 éves Lázár Lovasparkba. Akkor még nem sejtettük, hogy milyen csodálatos napnak nézünk elébe. Az odaérkezést követően leszállva az autóbuszról, elbűvölve néztük a táj nyugodt, lenyűgöző szépségét. Alig értünk be a kapun, gulyás nemzeti viseletbe öltözött legények köszöntöttek bennünket, teli kosár pogácsával, tálcányi hideg itallal.
Amint felfrissültünk, a csodás parkon keresztül sétálva, a parasztudvarba érkeztünk, ahol ősi magyar fajtákkal ismerkedhettünk meg.
Ezt követően három lovaskocsival vittek körbe bennünket, hogy máshonnan is megcsodálhassuk  a park szépségét. A kocsik végül a világbajnokok terméhez érkeztek, ahol mindannyiunkat  lenyűgözött a Lázár fivérek trófeagyűjteményének sokasága, gazdagsága. Egy filmvetítéssel illusztrált magyarázatot kaptunk a fogathajtással kapcsolatos tudnivalókról.
Ezután az egyik istállóban díjnyertes Lipicai és Nóniusz lovakat mutattak be nekünk.
Feltett kérdéseinkre közben folyamatos válaszokat kaptunk.
Azt hittük, hogy ennél több élményt már nem nyújthat a hely, mikor egy lelátóra ültettek bennünket. Színvonalas műsor vette kezdetét, melyben négyesfogat-hajtás, pónifogat-hajtás, lovasbemutató, lovasíjász, nomád dárdahajítás, négyökrös szekér, humoros jelenet szamárral,  csikós bemutató, csikós verseny, puszta ötös, dámalovas bemutató is szerepelt. A hosszú, színes műsort karikásostoros üvegleverőverseny is gazdagította, melyet nagy örömünkre az egyik dolgozónk meg is nyert. Az élmények hatása alatt sétáltunk az étterembe, amelynek belső megjelenése is azt a maximalizmust tükrözte, amely végigkísérte a parkban tett utunkat. Pompás lakomában volt részünk. A csikósmenü részeként gulyásleves, vegyestál, tejespite, hideg italok, és kávé került terítékre. Jóllakottan, élményekkel gazdagon ültünk föl a hazafelé tartó autóbuszra, és Solymárig élményeinket éltük újra. Egész éves munkánk elismeréseként, ilyen csodálatos élménnyel gazdagodva várjuk a nyári pihenést, hogy a következő nevelési évben újult erővel, színvonalasan végezzük munkánkat.
Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket az ötletgazdának, valamint az önkormányzatnak, hogy ezt a programot lehetővé tették számunkra.”

2016 05 30 (17) 2016 05 30 (106) 2016 05 30 (194) 2016 05 30 (417) DSC03955 DSC03966