A Vágtázó Halottkémektől Miles Davis-ig: Barcsik Géza kiállítása

2212

Különleges életmű darabjai láthatók szombattól Pilisszentivánon, a Generációk Házában. Olyan lemezborítók, melyeket a solymáron élő grafikus, Barcsik Géza tervezett az elmúlt évtizedekben a legnagyobb hazai előadóknak.

A mai harmincasok és az idősebbek még jól emlékeznek a bakelitlemezek, majd a CD-k korszakára, amikor egy album sikerét annak egyedi tervezésű borítója is meghatározta. „Eleinte még számítógép sem volt, az első borítóim kézzel készült festmények és grafikák voltak” – emlékezik az 53 éves grafikus, aki legtöbb lemezborítóját a Vágtázó Halottkémeknek készítette, de dolgozott az Omegával, Szörényi Leventével, Horváth Charlie-val, Lerch Ferenccel, Boban Markovic-csal és Lajkó Félixszel is.
Az ember azt hinné, hogy a sztárokkal nem könnyű együttműködni, ám Barcsik Géza szerint az igazi nagy művészek a legközvetlenebbek és legbarátságosabbak, minden allűr nélkül. „Pontosan tudják, hogy mit akarnak és szerények” – mondja.
A majd’ 50 művet felvonultató kiállításon 15 különleges fotó is látható majd, Charlie-tól Miles Davisen át Chuck Berry-ig, melyeket ugyancsak Barcsik Géza készített.

unnamed (1)

A megnyitót, melyen a művész lánya és fia, Bogi és Ákos zenélnek, 18-án szombaton, 17 órától tartják. A tárlat június 25-ig látható.