A zenei hetek egy koncert erejéig újra Solymáron

3123
Miskolczi Ottó és Kempelen Tünde, a Bárdos Lajos Zenei Hetek szervezői

Június 3-án, pénteken este különleges hangverseny helyszíne lesz a solymári katolikus templom. A 18.30-kor kezdődő szentmisét követő koncerttel, a 40 éves zenei hetek rendezvénysorozat a Solymár–750 emlékév keretében, újra Solymárról jelentkezik!

„Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány György” – erre a bevezetőre valószínűleg mindenki emlékszik, aki hallgatott rádiót a hetvenes, nyolcvanas években. A Déli Krónika után jelentkező műsort évente egyszer, Solymárról sugározták a nyolcvanas évek közepéig, hiszen a vetélkedő is része volt a Solymári Zenei Hetek rendezvénysorozatnak.

A művelődési ház egykori igazgatója, Kempelen Tünde karnagy nevéhez fűződő hangversenysorozatot 1977-ben rendezték meg először. Az országos hírű fesztiválon rendszeresen részt vett Bárdos Lajos is, számos elméleti előadással gazdagítva a programot. 1987-től Budapest lett a fesztivál központja, amely Bárdos Lajos halálát követően felvette a zenetudós nevét. A zenei hetek alapja a magyar kóruskultúra, a fesztivál célja pedig az, hogy elsősorban ebből a szempontból adjon minél teljesebb körképet Magyarország zenei életéről. A rendezvénysorozat alkalmat ad a karvezetők, zenepedagógusok továbbképzésére, zenei szimpóziumok rendezésére, valamint a társművészetek bemutatására is.

A péntek esti szentmisét követő hangversenyen közreműködik a SOLYMÁRI FÉRFIKÓRUS(vezényel: Fábián Attila), a SOLYMÁRI HAGYOMÁNYŐRZŐ ASSZONYKÓRUS (vezényel: Schreiber-Kánya Ditta), a CORVINUS VEGYESKAR (vezényel: Lógó Tibor), a PILISSZENTIVÁNI VEGYESKAR (vezényel Neubrandt Ferenc), valamint a BUDAÖRSI SAPSZON FERENC KÓRUS (vezényel: Krasznai Gáspár).