Májusi testületi döntések

1591

Tegnapi nyilvános ülésén a következő döntéseket hozta a solymári képviselő-testület:

  • A közlekedési bizottság javaslatára rendszámfelismerő kamerát vásárol az önkormányzat, melynek 390 ezer forintos beszerzési értékét beruházási keretből finanszírozzák. A kamerát – mely alkalmas körözés alatt álló gépjárművek azonosítására, forgalomban levőség, valamint a műszaki vizsga érvényességének, és a tulajdonos személy körözöttségének ellenőrzésére is – az önkormányzat tulajdonában lévő, helyi rendőrségi gépkocsiba szerelik majd fel.
  • Pályázatot nyújt be az önkormányzati a Mészégető utca felújításának I. ütemére. A szükséges 16 millió forintos önrészt a beruházási tartalékkeretből biztosítják.
  • Döntött a testület arról, hogy az április végén átadott Bauernhaus–Solymár 2016. évi üzemeltetésére 1 millió 200 ezer forintot, székbeszerzésére pedig bruttó 320 ezer forintot ad át a létesítmény kezelő Német Nemzetiségi Önkormányzatnak.
  • Felhatalmazta a testület a solymári körzeti megbízotti iroda használatával kapcsolatos megállapodás aláírására a polgármestert. A megállapodás értelmében a használatért a rendőrség nem fizet bérleti díjat, az üzemeltetés költségeit viszont megtéríti. Az ingyenes használat támogatásnak minősül, amelynek mértékét 6 000 forint/hónap összegben rögzíti a szerződés.
  • Elfogadták a képviselők a Solymári Településüzemeltetési Kft. 2015. évi munkájáról szóló beszámolót, és engedélyezték Feldhoffer József ügyvezető részére, 3 havi bérének megfelelő összegű prémium kifizetését.
  • Úgy döntött a testület, hogy a Külső Vasút utca – Közforgalmi vasút – új nyomvonalú 11106 út felüljáró – Szent Flórián út által határolt terület Szent Flórián Kereskedelmi Parknak nevezi el.
  • Tiltakozásukat fejezték ki a képviselők és csatlakoztak a Barcelonai Nyilatkozathoz. A határozatban felszólították Magyarország Kormányának tárgyalódelegációját, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a nyilvánosság előtt folyjanak a tárgyalások, és Magyarország mondjon nemet a jelenleg tervezett TTIP-egyezményre.
  • További 1 millió 651 ezer forintot biztosít a képviselő-testület a „Solymár, Káposztás-patak 608/1 hrsz. ’Nevezetlen baloldali mellékága’, a Mátyás király utcától nyugati irányban a nagy esőzés hatására 54 méter hosszban, a meder déli oldalán a bekövetkezett VIS MAIOR jellegű partfalomlás” GABION támfallal történő helyreállításához. Az feladat elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének az egyetlen érvényes, legmagasabb értékelési pontszámú és legjobb ár-érték arányú ajánlat alapján, a Geoszolg Kft. hirdették ki.
  • Döntöttek a képviselőt, hogy a pedagógusnap méltó megünneplésére az önkormányzati oktatási intézményeknek számára létszámarányosan 784 ezer, nyugdíjas pedagógusok (50 fő) köszöntésére – köszöntő kártyát és ajándékcsomag 272 ezer forintot biztosít.
  • Az előző testületi ülésen döntöttek a képviselők, hogy indulni kíván az önkormányzat a közép-magyarországi régió települési számára kiírt épületenergetikai pályázaton, a solymári orvosi rendelő és a polgármesteri hivatal tekintetében. A mostani ülésen a pályázathoz szükséges további döntések születtek meg. Feltételes közbeszerzési eljárást írnak ki és elfogadták a pályamű-leírásokat, valamint a költségbecslést is jóváhagyták. A beruházás becsült nettó értéke 53 118 ezer forint.
  • Felhatalmazta a polgármestert a képviselő-testület a Lazri Noureddine-nel kötendő megbízási szerződés aláírására, mely a solymári általános iskola „B” épületének projektkoordinátori feladatai ellátására született. A bruttó megbízási díj a teljes projektköltség 1 százaléka, melynek forrása a beruházás keretösszege.