Bagdy Emőke előadása a templomkertben

2492
Bagdy Emőke

Idén öt alkalommal várják az érdeklődőket neves előadók a Templomkerti Esték – Művészek a templomért rendezvénysorozat keretében a máriaremetei bazilika szabadtéri oltárához.

Május 21-én szombaton, a nyitóeseményen Bagdy Emőke neves pszichológus professzor, tart előadást az egészségről, a boldogságról, a lelkierőről és a küzdelmekről.

Bagdy Emőke az utóbbi 42 évben 1600 tudományos előadást tartott, azaz szinte nem telt el hét, hogy egy konferencián ne lett volna hallható. 12 saját szakkönyve van, 24 könyv szerkesztője. 104 szakkönyv fejezet írója, 9 tankönyv jegyzet illetve 25 tankönyv fejezet szerzője. 200 tudományos tanulmány és megszámlálhatatlan recenzió, pályázat, félszáz média szereplés kötődik a nevéhez.
Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé.
Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás – olvashatjuk egy őt bemutató írásban.

Az előadás 19 órakor kezdődik, előtte 18 órától szentmisét tartanak a bazilikában. A rendezvény ingyenes, azonban a helyszínen felajánlott adományokat továbbra is a bazilika és környezetének felújítási munkáira fordítják.

A Templomkerti Esték további előadásai:

Június 5., vasárnap – A Nemzeti Összetartozás Napja
Itthon? Otthon? Az Óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör előadás, közreműködik a Fokos együttes és Csizmadia Anna
Június 12., vasárnap – „Génie oblige”
Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész koncertje
Augusztus 28., vasárnap – „Zeng a lélek, zeng a szó”
Közreműködik: Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, a Fölszállott a páva gyermekkiadása győztesei, illetve a Haraszti ikrek, a Bartina Gyermektánccsoport és a Tarsoly Zenekar
Szeptember 10., szombat – Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai
Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, valamint Mikó István Jászai Mari-díjas színművész előadása, a Turay Ida Színház produkciójában