Diákfórum az iskolában: Több étel megy pocsékba

1569

Az iskola közelmúltbeli diákfórumán az élelmezés állt a középpontban. Ez is kiderül Zolcsák István igazgató tájékoztatójából.

A solymári iskolában minden évben megrendezik a diákfórumot, melyre minden osztály 2-2 küldöttet delegálhat. Az idein a legtöbb szó az élelmezésről esett – tudtuk meg az igazgatótól. „A tanulóink továbbra sem elégedettek a menzán kapott menüvel – mondja. – Ez abból is látszik, hogy több ételt kell sajnos kidobni. A gyerekek sokszor nem eszik meg a köretet, hiányolják a sót, gyümölcslevesek helyett pedig inkább gyümölcslevet fogyasztanának. Természetesen mindezt jelezzük a menza üzemeltetőjének is.”

Ugyancsak téma volt a kicsi iskolaudvar és annak burkolata. „Itt sem tudtunk azonnal megoldást kínálni, hiszen a kerítést nem tolhatjuk ki. És mivel a gyerekekért iskolai tartózkodásuk alatt teljes mértékben mi felelünk, azt sem tudjuk biztosítani, hogy a kerítésen túl is tartózkodjanak. Hiszen ahhoz már plusz tanári felügyeletre volna szükség. Az is felmerült, hogy a tanulóink az udvarra műfüvet szeretnének a beton helyet. Ennek is anyagi vonzata van. De itt legalább azzal tudtuk őket biztatni, hogy a megújuló kisiskola udvarát gumitéglával burkolják majd.”

Az igazgató szerint mindenképpen pozitívum, hogy a gyerekek felkészülten érkeztek a fórumra, és felelősségteljesen foglalkoztak a felmerülő témákkal. „Úgy érzem, igazi párbeszéd alakult ki a tanulókkal. Nem csak mi ismertük meg jobban, mi foglalkoztatja őket, hanem mi is elmondhattuk, azt, ami nekünk fontos. Leginkább a rongálásokat szeretnénk visszaszorítani. Igyekeztünk elmagyarázni a gyerekeknek, hogy azzal nekik jut kevesebb, ha az amúgy sem nagy költségvetésből a megrongált eszközök, berendezési tárgyak javítására, pótlására kell költenünk.”