MÁV: Számolják az utasokat

1107

Bizonyára sokaknak feltűnt a Budapest-Esztergom vasútvonalon, hogy számolják az utasokat. Ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre a vasúttársaság a következő választ adta.

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV-START Zrt. között 2014-ben létrejött vasúti személyszállítási közszolgáltatási szerződés alapján a vasúttársaságunk feladata utasszámlálásokat végezni a teljes vonalhálózaton. Az utasokat érintő menetrendi és infrastruktúra fejlesztéseket (változtatásokat megelőzően és követően), valamint a tervezés munkafolyamatainak segítésére is közszolgáltatási szerződésben rögzített kötelezettségünk az adott vonalakon, vonalszakaszokon, állomásokon, megállóhelyeken utasszámlálást végezni.

2016 áprilisában is ennek alapján – vagyis a korábbi fejlesztés hatásainak felmérése és a közszolgáltatási szerződésben rögzített kötelezettségünk teljesítése miatt – tartottunk utasszámlálást a Budapest—Esztergom vonal mellett a Budapest—Vác—Szob vonalon is. Az utasszámlálást a MÁV-START Zrt.-vel szerződésben álló partner bonyolította le.”

Arra a kérdésünkre, hogy az utasszámlálás eredményeként sűrítik-e a járatokat, illetve hosszabb szerelvényeket indítanak-e, egyelőre nem kaptunk választ. Amint megérkezik, természetesen azt is közreadjuk.