Észak-Mississippi zenei hagyományai Solymáron

1148

Igazi zenei csemege részesei lehetnek mindazok, akik péntek este ellátogatnak a művelődési ház udvarára. A Redbreast Wilson koncerten a modern hangzásvilágba átültetett Észak-Mississippi zenei hagyományokból kaphatnak majd ízelítőt.

Sam „Redbreast” Wilsont, a zenekar frontemberét egy hatvanas évekbeli felvételt látván ért villámcsapásként az a zenei irányzat, amelyet eredeti módon jelenleg is képvisel. Az egykori dobos 2010-ben, Bukka White zenéjének hatására, elsajátította azokat a régi gitártechnikákat, amelyeket ez a stílus megkövetel.

Az ezt követő időszak Wilson számára rengeteg gyakorlással telt. Európa szerte bárokban, utcákon, majd fesztiválokon zenélt. A szóló fellépéseket követően, 2014-ben született meg a zenekar ötlete, s nem is lehetett kérdés, amit játszani fognak, az csakis az Észak-Mississippi Hill country vidékének hagyományos zenéje lehet.

Az este 9 órakor kezdődő szabadtéri koncerten (rossz idő esetén a pinceklubban) olyan zene szólal meg, amit ma Magyarországon élőben, hitelesen prezentálva csak a legritkább esetben hallani.