Sárkányok éjszakái: kínai fényvarázs az állatkertben, április 8-tól május 22-ig

1846
Vaddisznót formázó lampion (Fotó: Bagosi Zoltán)

Páratlan éjszakai kalandra, Közép-Európa legnagyobb fényünnepére várják a látogatókat mától május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén.

Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek. Olyannyira, hogy az ázsiai országban a lampionok készítése valóságos művészeti ágnak számít, amelyben éppúgy jelen van az évezredes tradíció, mint a modern stílusirányzatok. E látványos műalkotások világával kontinensünkön eddig csak elvétve lehetett találkozni. A látogatók most közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhatnak meg, amelyek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Természetesen nem hiányzik majd az óriási világító sárkány, illetve az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem. A sokféle ámulatba ejtő látnivalón keresztül egy hazánkban kevésbé ismert művészeti ágat, s egy kontinensnyi ország több ezer éves kultúrájának fontos részét ismerheti meg a nagyközönség.

(Fotó: Bagosi Zoltán)
(Fotó: Bagosi Zoltán)

Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatok jelentős része – egy-két kivételtől eltekintve – nem látható. Az állatkert területének csak azon részén lehet sétálni, ahol a világító lampionok el lettek helyezve, a többi terület biztonsági okok miatt lezárt terület, nem látogatható. A felnőttjegy 1.900 Ft, a gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft, az utolsó beengedés időpontja 21.30.