Így ünnepelt testvértelepülésünk

1346
Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere

A magyar nemzet napján emlékezésre gyűltek össze Csíkpálfalva községben, mely az ünnepre díszbe öltözött. Az idei alkalom a márciusi ifjak mellett, a székely szabadság napi tiltakozásról és az autonómia fontosságáról is szólt.

„Természetes számunkra, hogy ünnepeinken, március 15-én, együtt legyünk pártállástól vagy ideológiai meggyőződésünktől függetlenül – mondta Ferencz Csaba polgármester, majd kihangsúlyozta: a székely autonómiát nem tehetjük a megosztás eszközévé, hisz az autonómia nem pártokról, nem egyénekről szól, ezért az összefogás fontosságára buzdított mindenkit az autonómia ügyében.

Korodi Attila parlamenti képviselő ünnepi beszédét így kezdte: „Furcsa időket élünk. Az emberek nem érzik magukat biztonságban. Újra felütötte magát köztünk egy igen ismerős érzés, a félelem.”

2-423015

A Márton Ferenc iskola tanulóinak előadásával folytatódott az ünnepség, akik lelkes műsorral tisztelegtek a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Az előadások után Csintalan László plébános úr vezetésével közösen imádkoztak a hősökért. A megemlékezés további részében a jelenlevők elhelyezték a kegyelet koszorúit.

1-515087

Záró gondolatként a megemlékezés üzenete: A mi hozzáállásunkon is múlik a jövőnk záloga, az autonómia.

Forrás: csikpalfalva.eu