Március 15-i műsor, más hangsúlyokkal

1288
Varga Zoltán

Újszerű, egyben elgondolkodtató március 15-i műsort ígért Varga Zoltán, az ünnepség rendezője, a Cédrus Táncegyüttes művészeti vezetője.

Koreográfus lévén elsősorban táncokból, zenékből és néhány számára fontos költeményből (Petőfi és Wass Albert műveiből) állította össze a programot, mely több dologban eltér majd a megszokottól. „Az utóbbi években azt vettem észre, hogy az ünnepi műsoraink – március 15., október 23. – eléggé ellaposodtak, és valami szomorkás hangulat is körbelengi őket. Ezen szeretnék most változtatni. Az idei ünnepi műsor inkább a változás örömére helyezi majd a hangsúlyt, és bár arra, hogy ez a harcunk elbukott, de olyan változásokat indított el, melyek máig kihatnak az életünkre. Lesz majd benne rábaközi verbunkos, melynek kezdő dallamait a Rákóczi-induló adja, tavaszi leánytánc és egy olyan koreográfiai is, melyet egy Babits versre, a Turáni indulóra írt Misztrál dal alapján készítettem” – árulta el a neves koreográfus.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom tiszteletére rendezett ünnepség március 15-én kedden, délután 5 órakor kezdődik a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban. Gaal Gergely önkormányzati képviselő osztja majd meg gondolatait ünnepi köszöntőjében, s adja majd át – az önkormányzat által alapított – Solymár Kiváló Tanulója és Solymár Kiváló Diáksportolója díjakat, illetve az Ifjúsági Közösségi Munkáért kitüntető címet. A műsorban fellép a Cédrus Táncegyüttes, valamint Lukács Dóra és Huber Márton, az általános iskola versmondói.

Mint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, ugyancsak Varga Zoltán emblematikus koreográfiáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a Hagyományok Házában, március 12-én szombaton este 7 órakor kezdődő, Fókuszban a koreográfus című műsorban.

fokuszban-plakat03