Miről tárgyal holnapi ülésén a képviselő-testület?

2035
A Pilisszentivánt Pilisvörösvárt és Solymárt összekötő új út tervezett nyomvonala

A képviselő-testület – holnap 16 órakor kezdődő rendes ülésén – a kiküldött napirend szerint a következőkről tárgyal:

  • 2015 júliusában Pilisszentiván és Solymár település polgármesterei, valamint Pándi Gábor pilisvörösvári alpolgármester, Kálmán Kinga főépítész részvételével egyeztetést tartottak egy, a három települést összekötő út lehetséges kialakításáról, mivel mindhárom település lakóinak érdeke ennek létrejötte.
    A megbeszélésen a résztvevők megállapodtak abban is, hogy Pilisvörösvár árajánlatot kér az elképzelt út kialakításához szükséges tanulmányterv elkészítésére, melynek költségeit a települések közösen, egyenlő arányban állják.
    A legkedvezőbb ajánlatot a Nóvia Mérnöki Iroda Kft. adta 990 000 Ft + ÁFA tervezési díjjal, vállalva, hogy – a szerződés aláírásától számítva – 90 munkanap alatt szállítja le a terveket a kiírás szerint.
    A testületnek most arról kell döntenie, hogy biztosítja-e az elképzelt nyomvonalon az új út tanulmánytervének elkészítéséhez szükséges 330 000 Ft + ÁFA tervezési díjat.
  • Jelenleg Solymár közvilágítása hangfrekvenciás vezérléssel, időkapcsolós rendszerben működik. Közlekedésbiztonsági szempontból merült fel az igény alkonyatkapcsolós rendszerre történő áttérésre. A hivatal az illetékes megkérte az árajánlatot az átállásra. Az ELMŰ által felkínált több lehetőség közül a közlekedési bizottság a budapesti alkonyatkapcsolós rendszerre való áttérést támogatta.
    A kapott ajánlat alapján a rendszerre való áttérés költsége 530 425 Ft + ÁFA. Az ELMŰ Nyrt. tájékoztatása alapján a csere következtében fellépő (évi 200-300 órás) többlet közvilágítási üzemidő további költségeket eredményez, melynek várható összege bruttó 1,2 millió forint évente.
    A testületnek most arról kell döntenie, hogy biztosítja-e az áttérés költségét illetve a többlet üzemidő okozta költségeket.
  • A közművelődési bizottság múlt heti ülésén – civil szervezetek és oktatási intézmények jelölései alapján – javaslatot tett az önkormányzat által alapított Ifjúsági Közösségi Munkáért díj, Solymár Kiváló Tanulója és Solymár Kiváló Diáksportolója kitüntetések 2016. évi díjazottaira. A képviselő-testületnek kell most meghoznia a döntést, hogy a március 15-i községi ünnepségen kik vehetik át a kitüntető címeket.
  • Ugyancsak a közművelődési bizottság előterjesztése alapján kell kiválasztani a testületnek azt a személyt, akit delegálni kíván a települési általános iskolában működő intézményi tanács tagjai közé.
  • A Polgári Törvénykönyvről szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezések értelmében a Solymári Településüzemeltetési Kft. – a Ptk-nak megfeleltetett – egységes szerkezetű alapító okiratának elfogadása is a szerdai ülés feladata.
  • A nyilvános ülés mellett zárt ülés is szerepel a kiküldött napirenden, ennek témája – a kisiskola felújításával kapcsolatos – a Nemzeti Sportközpontokkal kötendő megállapodás.