E-learning középiskolás diákoknak

1391

Iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló, ingyenes képzésre hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja. A jelentkezési határidő január 24.

A felvételt nyert diákok – érdeklődési körüknek megfelelően – választhatnak a február 1-én induló kurzusok közül (modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan, pszichológia, jog, magyar illetve angol nyelvű íráskészség).

A jelentkezés feltétele, egy szabadon választott olvasmány rövid, írásbeli összefoglalása 1–1,5 gépelt oldal terjedelemben. Az összefoglalóban a könyv rövid ismertetését várják, különös hangsúllyal a személyes véleményre. A kötelező olvasmányok „olvasónaplószerű” leírása helyett arra kíváncsiak, miért képvisel a jelentkező számára értéket a választott könyv.

A képzéshez kapcsolódva a Mathias Corvinus Collegium, január 23-án pályaorientációs nyílt napot tart, melynek keretében a középiskolások korábbi MCC-s diákok beszámolóit, tapasztalatait hallgathatják meg a továbbtanuláshoz kapcsolódva.

A programról, a jelentkezés pontos menetéről és a pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu).

Forrás: MTI