Both Miklós miatt is érdemes lesz nézni A Dalt

2670
A Dal 2016 zsűrije: Pierrot, Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós

Both Miklós személyében solymári gyökerekkel rendelkező zsűritagja is lesz a A Dal című televíziós versenynek, melynek győztese képviseli jövőre hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Hogy ki is ő? 34 éves, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas előadóművész és zeneszerző. 2015-ben megkapta az Öröm a zene-díjat az év zenésze kategóriában. A Napra, valamint a Both Miklós Folkside zenekarok alapítója, a Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája. Számos hazai és nemzetközi roma integrációs workshop zenei vezetője. 2011-ben a WOMEX nyitógáláján Koppenhágában képviselte Magyarországot. A zenén keresztül folyamatosan keresi a kapcsolódást kultúrák között. Élő népzenék után kutatva járta be Kínát, Oroszországot, Iránt, Ukrajnát. Kína hegyeiben töltött hónapokban rögzítette nagy sikerű Kínai Utazólemezét. 2014-ben mutatta be az MTVA a Tehetségkereső Both Miklóssal című sorozatot, ahol Magyarország leszakadó részeit végigjárva zenészeket kerestek a szegénységben élő közösségekben.

Az első adást 2016. január 23-án 19.30-kor közvetítik a Duna Televízión.
A versenyzők: Nika, Patai Anna, Horányi Juli, a Passed, Tolvai Reni, a C.E.T., a ByTheWay, Oláh Gergő, a Karmapolis & Szécsi Böbe, Agárdi Szilvia, az Egy Másik Zenekar, a Maszkura és a Tücsökraj, Benji, Gáspár Laci, Ív, a ParnoGraszt, Mohamed Fatima, Fehérvári Gábor Alfréd, Török Jázmin, a Misztrál, Berkes Olivér, Veres-Kovács Petra, Gájer Bálint, Odett, a Group’n’Swing, Petruska, Palmer Izsák, Kállay-Saunders András, Vásáry André és a B The First.

versenyzok