Adventszauber – Adventi varázslat a jégpályánál

1916
Készül a hamisítatlan solymári „Eimochtkneil” (sváb gombóc) – jobbára levesbetétként fogyasztják, de olajban frissen kisültve nagyon finom

A Solymári Nemzetiségi Önkormányzat, a Heimatverein–Falukör, valamint a Bauernhaus –Tájház szombaton és vasárnap délután valóban mindenkit elvarázsolt.

Színpadi produkciók, eredeti solymári recept alapján készített finomságok kóstolója és karácsonyi barkácsolás tette színessé a hétvégét a Templom téri jégpályánál.
A nemzetiségi önkormányzat elnöke – Marlokné Cservenyi Magdolna – ezúton is köszöni a sok-sok segítő kéz munkáját, melyek nélkül nem születhetett volna meg a varázslat.
Köszönet illeti tehát a Lustige Zwerge Óvoda óvodásait, a községi általános iskola alsós németes osztályainak diákjait, a művészeti iskola fellépő növendékeit és a Heimatverein dalkörét, akik a színpadi programokat biztosították. A Reményi Margit Táncegyüttes felnőtt táncosait, a Lustige Zwerge Óvoda óvónőit és néhány önkéntest, akikkel csillagot, karácsonyfadíszt, papírtáskát lehetett készíteni és a kosárfonást is ki lehetett próbálni.  A „Bauernhaus” –Tájház vezetője Hartmann Hellebrandt Hilda is köszönetét szeretne kifejezni támogatóinak, elsősorban a  Heimatverein–Falukör tagjainak, akik révén igazi sváb ízekbe kóstolhattak bele az érdeklődők.

 

Milbich Edit képes beszámolója a programokról:

01272526 03 21 22 23 24 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15 16 18 19 20 17