Mesekert és Mikulás a kisiskolában

2599

 

Adventre a  kisiskola udvarán is megjelentek az ünnepi mesealakok. Rudolf rénszarvas, Mikulás, a Hóember, és néhány manócska. A kivilágított „ünnepi mesekert lakóit” Wieszt Edina festette, öltöztette, varázsolta oda a gyerekek nagy örömére. Segítője Péczeli Noémi volt. Az anyagi támogatást, a kellékeket az önkormányzat nyújtotta.

isk2

Jó érzés látni, hogy a gyerekeknek milyen meglepetés volt, s ahogy meg-megállnak  és megcsodálják  a kedves figurákat – mesélte Illésné Kobolák Judit igazgatóhelyettes.

isk6

Az iskolában Lőrinc Mikulás és krampuszai járták az alsós osztályokat és örvendeztették meg a gyerekeket az önkormányzat által finanszírozott ajándékokkal – folytatta a beszámolót az igazgatóhelyettes asszony. – A kisdiákok dallal, verssel köszöntötték őt. Lőrinc Mikulás is elmondta, miket tudott meg személy szerint a gyerekekről, amiben a tanítónénik által összeállított levél segítette. Minden nagyon jól sikerült, a várakozás, az ajándékozás, a Mikulásnak való szereplés. Nagyon büszkék vagyunk Lőrinc Mikulásunkra, aki már olyan gyakorlatra tett szert, hogy egyre jobban hasonlít az „igazi Mikulásra”. És természetesen krampusz-diákjainkat is dicséret illeti.

isk4 isk5 isk8 isk7 isk3