Egy facsemete a kárpátaljai magyarokért!

1810

A Kárpátalján élő magyarok megsegítését szolgáló karitatív faültetési programhoz, erdőterületet Erdélyben, a Hargitán működő Ugron Alapítvány biztosít. A projekthez a szükséges csemetéket az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács biztosítja, a fácskák elültetésének költségét a két szervezet közösen vállalja.

Ha valaki egyetért a projekt céljával csak regisztrálnia kell a www.ultessegyfacsemetet.hu honlapon, majd banki átutalással átutalni egy csemete „felajánlási árát”, legalább ötezer forintot a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat magyarországi bankszámlájára. Az átutalt összegről és annak beküldőjének elérhetőségeiről a Szeretetszolgálat tájékoztatja az terméktanácsot, mely gondoskodik arról, hogy az Ugron Alapítvány hargitai erdőterületén elültessenek egy csemetét. Az elültetett fácska stilizált fényképét és GPS koordinátáit a terméktanács szervere meg fogja küldeni a regisztrációkor megadott e-mail címére a támogatónak. A GPS koordináták segítségével az adományozó erdélyi kirándulása esetén felkeresheti a saját fáját.

Miért Erdélyben ültetünk csemetéket, ha Kárpátalján akarunk segíteni?

  • Mert az ukrajnai állapotok jelenleg nem teszik lehetővé egy kárpátaljai erdőterület felhasználását.
  • Mert a Székelyudvarhelyen bejegyzett Ugron Alapítvány politikai és magánjogi fedhetetlensége garantálja a projekt karitatív jellegét illetve a célterület vagyoni biztonságát, elidegeníthetetlenségét.
  • Mert az Ugron Alapítvány minden bevételéből a székelyföldi magyarok megmaradását támogatja, így az elültetett csemeték egyszer majd szintén nemes célt fognak szolgálni.

Miért érdemes csatlakozni?

  • Mert az adományodból már másnap vásárolnak élelmiszert vagy gyógyszert rászoruló kárpátaljai magyarok!
  • Mert az adományunk 100 százalékban célba jut, hiszen egyenesen a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat bankszámlaszámára utalod az adományt, így nincs járulékos költség, elaprózódás !
  • Mert lesz egy fa a Hargitán, ami majd egyszer szintén magyar gyerekek oktatását segíti!
  • Mert lesz egy fa a Hargitán, amit ha Erdélybe utazva felkereshetünk, és elmondhatjuk: „Én ültettem!”

További információk:
Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT)
www.csemete.hu
Kárpáti Béla, elnök