Mit főzzek ma? Pizza, ahogy Szalay Kriszta készíti

2743

Rovatunk vendége e héten Szalay Kriszta, aki amellett, hogy Solymár mellett él, sok szállal kötődik községünkhöz.

Kriszta egy pizza receptjét osztotta meg velünk. „Azért ajánlanám, mert ez mindig nagy öröm az ide áramló gyerekeknek, és számomra is. Az ősiséget érzem a készítésében, gyúrni a tésztát, majd látni a faló vendégeket, igazi boldogság” – mondja.

Elkészítése (nagyon egyszerű):

60 dkg liszt kell hozzá, belekeverem a külön vízben, pici cukorral felfuttatott élesztőt, majd meleg vizet (nem forrót) és olíva olajat keverek hozzá. Összegyúrom a tésztát. Sózni ízlés szerint lehet. A lányom, aki Olaszországban élt, szokta keleszteni a tésztát, 50 fokon 20-25 percig. Majd következem én, és sajátosan egyből a tepsibe nyújtom ki. Paradicsom szósszal megöntöm. Üvegeset vásárolok, a fém dobozban erjedhet a paradicsom. Oregánóval vagy bazsalikommal szórom meg.
Lehet vega, akkor brokkoli, gomba, szeletelt paradicsom, reszelt cukkini, mozarella és reszelt sajt kerül rá. Vagy, amit a gyerekek jobban szeretnek, a paradicsom szószra darabolt bacon kockák, kukorica, mozarella, reszelt trapista.
Forró sütőbe teszem, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütöm. (Persze mindenki maga ismeri a sütőjét.) Ha váratlan vendégek toppanak be, remek sörfalat.