APA-GYEREK kiállítások Solymáron

2465
Lőrincz Péter, az Egészben a részlet című kiállítás építése közben

Novemberben két „APA-GYEREK” kiállítás is várja a látogatókat a művelődési házban, illetve a helytörténeti gyűjteményben.

GENERÁCIÓK
Jenei László festőművész-tanár és Jenei Zoltán kiállításának megnyitója november 14-én, szombaton 16 órakor a művelődési házban lesz. A tárlatot Jenei Katalin, a Filife Speedfitness és Jóga Stúdió vezetője nyitja meg, zongorán közreműködik Jenei Szilvia és Jenei Luca.

Jenei László  – A XX. század bajai képzőművészetét képviselő festőművész-tanár. 1972 óta vesz részt önálló és csoportos kiállításokon. 1982-ben szerez diplomát a Képzőművészeti Főiskola rendkívüli tagozatán. Ember és táj központú festő. Műveiben időnként a szaggatott, kissé feszült, expresszív, dinamikus hatás, máskor a lírai, intim, szentimentális hangú vallomása erőteljesebb.
Jenei Zoltán  – Solymáron él. 1992-ben diplomázott a BME Építőmérnöki karán. A képzőművészet, festészet iránti érdeklődése családi hagyományt követ, jóllehet önálló alkotások megfogalmazása csak a legutóbbi időszakra tehető. Képeiben a színek és formák mellett személyes hangulatok jutnak kifejezésre.
A tárlat november 26-ig várja az érdeklődőket, a művelődési házban.

EGÉSZBEN A RÉSZLET
Lőrincz Péter ipaművész és Lőrincz Katalin grafikus kiállításának megnyitója november 14-én, szombaton 17 órakor kezdődik a helytörténeti gyűjteményben. A tárlatot Daróczi Péter festőművész nyitja meg.

Lőrincz Péter Solymáron élő művész nem első alkalommal állít ki a helytörténeti gyűjteményben. Ezúttal grafikus leányával, Katalinnal közös kiállítását tekinthetik meg – 2016. január 10-ig – a gyűjtemény nyitvatartási idejében.