A hét bulija: 25 éves a KUD-ARC!

2345

Pénteken, 13-án, 20 órától 25 éves fennállását ünnepli a KUD-ARC. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a művelődési ház pinceklubjában!

A programból: kiállítás a 25 év emlékeiből, fellép a FélDecibel, a 2014-es Chili Fesztivál kedvenc zenekara. További vendégek: Király István és Varga János az EAST zenekarból, Both Miklós a Naprából, Almár Ákos, az Egyhúron pendülőkből, és még sokan mások.
A szervezők számos meglepetést ígérnek még, valamint bulit, kifulladásig.

Egy kis KUD-ARC történelem

A klub 1990. november 9-én indult, Zenélő Rinocérosz Rock Klub néven. A solymári fiatalok kerestek magunknak egy helyet, ahol összegyűlhetnek, és kulturáltan szórakozhatnak. Ebből nőtte ki magát a ma is működő egyesület. A klubnak, illetve az egyesületnek megvoltak a maga hősi kezdetei. Olykor még a helyi képviselő-testület néhány tagjával is meg kellett vívni harcukat a fennmaradásért. A hosszú hajú, bőrkabátos, olykor tarajos fiatalokból álló közönséget ugyanis nem mindenki zárta azonnal a szívébe. Ebből származik mostani nevük első tagja, mellyel azt próbálták kifejezni, hogy nem hittek a hosszú távú fennmaradásban. Az ARC pedig a mindannyiukat összekötő, alternatív rockzenére utal.

25 év érdekességei

  • A legőrültebb tagdíj: kezdetekben a sima levelezőlapra való postabélyeg árának tízszerese volt az éves tagdíj.
  • Hozzájuk fűződik a legelső solymári rock-blues fesztivál: 2001-ben, Reding Itell néven, melyen több sör fogyott, mint a búcsú többi napján.
  • A leghíresebb fellépők: Deák Bill Gyula, Pál Utcai Fiúk, Road, Irie Maffia, Besh o droM, Magashegyi Underground, Péterfy Bori és a Love Band, Varga János Project, Ferenczi György és a Rackajam, Napra, Ripoff Raskolnikov…
  • Ők voltak Solymáron az elsők, aki olyan a fiataloknak szóló fesztiválokat szerveztek, melyek mindig aktuális társadalmi témakört boncolgattak. A fesztiválok több néven – If YOU, 1 Nap Érted, 1 Nap Együtt – futottak.
  • Az első társadalmi megmozdulás 2001-ben volt. Ekkor a madarak és fák napján, egy 5 kilométeres útszakaszon erdőt takarítottak, és turista jelzést festettek.
  • A legelső tagokból is járnak még páran bulikba, és sok hajdani tag gyereke is KUD-ARC tag lett.
  • Legsikeresebb és legcsípősebb rendezvényük a Chili Fesztivál, melyre immár az ország minden részéről, sőt külföldről is érkeznek.
  • Támogatják a fiatal képzőművészeket is. Ennek keretében kezdett működni 2002-ben Kud-ART Galéria. Eddig több mint 60 kiállítást rendeztek.
  • A legkeményebb buli eddig 2001-ben a szerbiai Moravicán (Bácskossuthfalván) volt, ahol három napon át fociztak a klub tagja. Közben természetesen torok nem maradt szárazon.
  • 2004 óta sikeres pályázataik és szakmai munkájuknak köszönhetően ott vannak Európa egyik legnagyobb kulturális seregszemléjén, a SZIGET Fesztiválon.
  • Önálló, interaktív, szórakoztató programjaik mellett lehetőséget adnak a környékbeli amatőr és pályakezdő előadó és alkotóművészeknek a bemutatkozásra, ezzel is vonzó képet nyújtva az egyesületről és községünkről.
  • 2000 óta Solymár legnagyobb kulturális rendezvényén, a Solymári Búcsún is kínálnak szabadidős programokat.
2005 – Solymár legjobb focicsapata
2005 – Solymár legjobb focicsapata
2007 – Kud-ART bemutatkozó tárlat
2007 – Kud-ART bemutatkozó tárlat
2008 – Sziget fesztivál, Civil színpad, NoCompromiss koncert
2008 – Sziget fesztivál, Civil színpad, NoCompromiss koncert
2009 – IfYou ifjúsági találkozó, Irie Maffia koncert
2009 – IfYou ifjúsági találkozó, Irie Maffia koncert
2010 – 1 Nap Érted, Napra koncert
2010 – 1 Nap Érted, Napra koncert
2010 – Sziget fesztivál, Civil színpad, MWS koncert
2010 – Sziget fesztivál, Civil színpad, MWS koncert
2015 – Nyílik a Solymári Chili Fesztivál
2015 – Nyílik a Solymári Chili Fesztivál