Ősszel könnyebben megy a fogyás!

1335
Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász

Sokan nem is gondolnák, hogy az év második legerősebb fogyókúra szezonja ilyenkor, ősszel van. Ha megfogadjuk a szakértő tanácsát, nemcsak karcsúbbak lehetünk a következő nyári szezonra, de az eredmény is sokkal tartósabb lehet.

 „Érdekes tény, hogy a tavaszi szezonban fogyókúrázók általában türelmetlenebbek, gyorsabb eredményt szeretnének elérni, mert kezdődik a bikini szezon. Sok fogyókúrázónak például csak nyár elején jut eszébe, hogy mindjárt kisüt a nap, itt a nyár. A gyorsaság azonban sokszor a minőség rovására megy” – mondja el tapasztalatit Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász.
„Akik ősszel szeretnének fogyni, sokkal alaposabbak. Ez azt jelenti, hogy jobban utána néznek a módszereknek és a lehetőségeknek a hosszú távú siker érdekében”– magyarázza a doktornő. „A őszi fogyókúrázók nem sietnek annyira, elég nekik, ha a következő szezonra érik el az ideális testsúlyt, ami jelenthet akár 20-30-40 kilós súlyfelesleget is. Tapasztalataim szerint sokkal tartósabbak szoktak lenni az elért eredmények az őszi fogyókúrázók esetében.”

Az újévi fogadalmakkor tett fogyókúrás ígéretek 85-90%-ban 1-2 héten belül megdőlnek. Lehet, hogy a vágy megvan a fogyásra, de tenni már nem akarnak az emberek azért, hogy jó formába kerüljenek, így aki valós eredményt szeretne elérni és hosszútávra gondolkodik, az válassza az októbert vagy a novembert egy sikeres fogyókúra kezdésére!