Ma van a Földünkért világnap!

2284

Több mint 20 éve annak, hogy több nemzetközi szervezet bolygónk élővilágának és környezetvédelemnek szentelte ezt a napot.

A dalai láma ezzel kapcsolatos gondolatai ma, még időszerűbbek: „Olyan globális kérdések esetén, mint a Föld megőrzése, és igazából minden probléma kezelésekor, az emberi tudat kulcstényező… A külső környezet megváltozása érdekében először magunkban kell változtatni… A természeti erőforrások pusztítása a tudatlanságból, a Föld élőlényei iránt tanúsított tisztelet hiányából és a mohóságból származik. Először arra kell törekednünk, hogy ezeket a tudatállapotokat legyőzzük, ráébredjünk a lényeket nem bántani, és felismerni az együttérzés szükségességét… A probléma holisztikus megközelítésére van szükség, vegyítve a szereteten és együttérzésen alapuló egyetemes felelősségérzettel.”

Jó lehetőség, hogy tegyünk is valamit!

Ha a háztartásban felgyülemlett a maradék festék, a festékes, a hígítós, vagy az olajos göngyöleg, a fáradt olaj, netán a szárazelem, 2015. október 31-én (szombaton), délelőtt 9–12 óráig lesz módja, hogy leadja a Solymári Településüzemeltetési Kft. telephelyén, a Mátyás Király utca 37-ben. Ugyanitt várják a használhatatlan televíziókat, monitorokat, hűtőket, akkumulátorokat is, elektronikai hulladékot azonban csak egészben vesznek át.

Amit nem tudnak átvenni:
– a növényvédő szerek és gyógyszereket (átvevő: gazdaboltok és patikák)
– a fénycsövek (átvevő: nagy-áruházak)
– az autógumi