Lesz tűzoltószertárunk!

1795
A Solymári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 130 éves jubileumára, várhatóan nem csak maketten látható majd az új tűzoltószertár.

Még az idén lerakhatják a tűzoltószertár alapjait – tájékoztatta a SOLYMARONLINE-t a polgármester. Ha jövőre felépül a szertár, a helyi tűzoltók hatékonyan vehetik fel a harcot a tüzekkel szemben.

10 perc – ennyi idő alatt kell odaérnie a tűzoltóknak egy tűzesethez, hogy érdemben beavatkozhassanak, ezután már életmentésre van lehetőség. A solymáriaknak eddig erre nem sok esélye volt, különösen télen, hiszen a legközelebbi tűzoltóságon, Budakeszi úton, a dieselautók ilyenkor nehezen indulnak, nem beszélve a tartályokba fagyott vízről.

Hogy miért tél a lakástüzek szezonja? Elsősorban a fűtési szezon miatt, ekkor különösen a tetőtéri tüzek gyakoriak, melyeket technikai hiba éppúgy okozhat, mint a rágcsálók, amik elrágják a vezetékeket, zárlatot okozva ezzel.

Rövid szakmai út

A solymári önkéntes tűzoltók péntek hajnalban rövid hétvégi szakmai látogatásra utaznak Wüstenrotba, ahol a helyi tűzoltók három új tűzoltóautót üzemelnek be.