Átadták a bringaparkot

519

November 4-én, pénteken délelőtt adták át Solymár kerékpáros pumpapályáját. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Menczer Tamás államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere, az Aktív és Ökuturisztikai Fejlesztési Központ képviselői, és az óvodából is érkezett egy vidám kis csoport az eseményre.

Dr. Szente Kálmán röviden ismertette a pályázat részleteit, és köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy ez a fejlesztés megvalósulhasson a településen.

– Ez egy nagyon jó sport, nagyon jó élmény használni a pályát, de megvannak a veszélyei is. Aki erre a pályára megy, kérem, szigorúan tartsa be a kihelyezett táblán található házirendet, mert ez garantálja a balesetmentes használatot.

A polgármester szavait követően Menczer Tamás országgyűlési képviselő mondott néhány szót az elkészült pálya kapcsán. Elmondta, hogy Pest megyében 22 hasonló bringapálya épült és épül jelenleg is, majd arról beszélt, hogy miért fontos az ilyen közösségi terek létrehozása:
– Úgyis túl sok időt töltünk szobákban ülve, elektromos eszközöket nyomkodva, éppen ezért remek, hogy van egy ilyen lehetőség a szabadidőnk minőségi eltöltésére, kint a levegőn, jó körülmények között.

A beszédek után Menczer Tamás, dr. Szente Kálmán és Vörös Máté, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselője közösen vágták át a nemzetiszín szalagot. A pályát Menczer Tamás és profi bringások avatták fel, utóbbiaktól különleges, nem mindennapi mutatványokat is láthattunk.

A projekt az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ AOFK-1.2.1-21-2021-00017 sz. pályázati programjának segítségével valósult meg, az elnyert támogatás összege: 18 995 390 forint. A kivitelezést az Orbitrex-SDM Kft. és a Solymári Településüzemeltetési Kft. végezte el.

Képek: Palkovics Mária

solymáronline