Új közlekedési napijeggyel utazhatunk a Dunakanyarban

687
MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 4-től új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, mellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők – közölte budapesti sajtótájékoztatóján Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A 24 órás jeggyel a Pilis, a Duna és a Börzsöny bármelyik népszerű kirándulóhelye felkereshető szeptember végéig.

A napijegyek a vasúton a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác-Szob) és 75-ös (Vác-Diósjenő-Balassagyarmat) vonalain érvényesek, közúton pedig a Volánbusz 300-399 és 800-898 számcsoportba eső viszonylatain, amelyek olyan turisztikailag fontos településeket érintenek, mint Esztergom, Szentendre és Vác. A HÉV-en a H5-ös vonalon a Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszon, továbbá a Mahart menetrend szerinti dunakanyari körjáratain is utazhatunk velük.

Az utasok tehát a Vác-Visegrád, az Esztergom-Zebegény, a Szentendre-Visegrád vagy a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös viszonylat közül választhatják ki, hogy melyik vonalon használják fel a jegyet.

A napijegy kétféle változatban érhető el egyelőre a MÁV-START Zrt. állomási és partneri pénztáraiban: a felnőtt jegy 1999 forintba, a 26 éven aluliaké 1499 forintba kerül. Az új napijegy várhatóan augusztus 15-étől a MÁV mobiltelefonos alkalmazásából is megvásárolható lesz.

MTI/solymáronline