Újabb információk a tegnapi balesetről

2009
Fotó: SÖTE

Tegnap írtunk arról, hogy fa villanyoszlopnak ütközött egy kamion a Kökörcsin utcában. A baleset egész napos munkát adott a solymári tűoltóknak. Földesi János tűzoltóparancsnok beszámolóját olvashatják az történtekről:

„9:19-kor kaptunk riasztás a Kökörcsin utca 39. szám hoz. A solymári tűzoltók 5 perc múlva a helyszínen voltak. A jelzővel és az érintett gépkocsivezetővel konzultálva, valamint a helyszínen tapasztaltak alapján egy 40 tonnás betonelemeket szállító nyerges gépjármű-szerelvény (akit a saját GPS irányítása hozott a Kökörcsin utcába?!) a meredek úton megcsúszott és a rakományával egy fa villanyoszlopnak csapódva állt meg. A villanyoszlop az ütközés következtében eltörött. A jármű rakománya a balesetben elmozdult, önerejéből továbbhaladni nem tudott. Az érintett útszakaszt teljesen elzárta. A helyszínre a fővárosi tűzoltó kollégák két járművel érkeztek. A legkevésbé balesetveszélyes mentési megoldás a gépkocsi rakományának lepakolása volt. A helyszínre a szállítási vállalkozó megbízásából egy darus gépjármű érkezett, aminek segítségével a rakományt az úttest mellé lepakoltuk. Az érintett járművet az útra visszaemeltük. A balesetet szenvedett jármű az utcából a benzinkút irányában kitolatott, majd visszatolatott. Rakományát visszapakoltuk és máris indulhatott az útjára, ekkor 17:23-at mutatott az óra…
A mentési munkálatokat az érintett gépkocsivezetőn kívül a darukezelő és 13 tűzoltó végezte. A helyszín biztosítását és a hatósági feladatokat a helyi rendőrök, valamint a Jegyző úr és munkatársai végezték. Az ELMŰ szakemberei a mentés idejére az érintett elektromos hálózatot feszültségmentesítették, akik a tűzoltói munkát követően a megsérült oszlopot kicserélik és az elektromos szolgáltatást visszakapcsolták.”