Lesz Solymári Búcsú szeptemberben

3265
Fotó: Barcsik Géza

Ha a járvány miatti korlátozások is engedik, szeptemberben meg lesz tartva a Solymári Búcsú. Erről a solymári önkormányzat döntött múlt szerdai ülésén. A nagyszabású rendezvényre azonban az idén a korábbi éveknél alacsonyabb költségvetést szavazott meg a képviselő-testület. A búcsút követő hétvégén pedig nagyszabású trianoni megemlékezést tart a község.

Dr. Szente Kálmán polgármester elmondta: a jelenlegi kilátások szerint augusztus közepétől feloldják az 500 fő feletti rendezvényekre vonatkozó tiltást, vagyis ha nem lesz a járványnak következő hulláma és nem lépnek újra szigorúbb szabályok érvénybe, a szeptember 12-i hétvégén meg lehet rendezni a búcsút.

Mivel a járványügyi megelőző intézkedések jelentős költségvetési kiesést okoznak az önkormányzatnak, a képviselő-testület az idei búcsú megrendezésése az eredetileg tervezett 6,2 millió forintos keretösszeg helyett csökkentett, bruttó 3,5 millió forintos költségvetést szavazott meg. Ez az összeg áll a művelődési ház rendelkezésére, amiből elsősorban a fellépők tiszteletdíját fedezik majd.

A testület emellett arról is döntött, hogy a nagyközség központi trianoni megemlékezését 2020. szeptember 19-én tartják meg. A vasútállomáson tartandó eseményre az Ismerős Arcok zenekart hívják meg, erre bruttó 1,6 millió forintot különített el a testület. Az ünnepségen elhelyezik az alapkövét annak a trianoni emlékműnek, melynek teljes megvalósítására – szintén az önkormányzat stabil gazdálkodásának fenntartása érdekében – várhatóan csak jövőre kerülhet sor.

solymáronline