Újra megnyílt az olajgyűjtő pont Solymáron

4195

A Solymári Településüzemeltetési Kft. megnyitotta a használtsütőolaj-gyűjtőpontot a tűzoltószertár mellett.

– Községünkben már évek óta biztosítjuk a lakosságnak ezt az ingyenes és környezetbarát szolgáltatást – mondta el a solymáronline-nak Szente Kálmán polgármester –, ami nemcsak e hulladéktípus visszanyerését és újrahasznosítását szolgálja, hanem jelentősen hozzájárul a szennyvíztisztítónk hatékonyságához és a vezetékrendszer működésének biztonságához.

A be nem gyűjtött olaj ugyanis gyakran a lefolyórendszerben végzi.
A tűzoltószertár építése óta az átadópont nem volt használható, ennek oka az volt, hogy a nem rendeltetésszerű használatból sok probléma adódott, ezeket most kiküszöbölték.

A Mátyás király utca 37. alatt található gyűjtőpontot a településüzemeltetés teljesen saját fejlesztésben és kivitelezésben építette. A krómacél szerkezetből egy nagy tartályba jut a használt olaj, innen szállítja el azt az erre szakosodott cég. A leadóhelyen bárki a nap 24 órájában beöntheti a használt sütőzsiradékot (nemcsak solymáriak).

Kérik a solymári és környékbeli lakosságot, hogy a gyűjtőponton olvasható használati tájékoztató szerint öntsék be a sütőolajat, és az üres flakonokat az erre kihelyezett gyűjtőbe összegyűrve dobják be. A gyűjtőbe csak használt sütőzsiradék kerülhet, más anyagokat (pl. fáradt olaj, festék, hígító stb.) ne öntsenek bele! (Sült krumplit és rántott húst sem tehetünk bele – erre is volt már példa.)

A területen folyamatos üzemű kamerás védelmet szereltek fel. A berendezésben mozgásérzékelős belső megvilágítás is van, így a gyűjtőpont akár sötétedés után is használható.

Figyelem! Ne akadályozzuk a tűzoltók munkáját! Figyeljünk arra, hogy még rövid időre se álljunk meg a három nagy kapu előtt!

solymáronline