XIV. Solymári Traktortalálkozó – KÉPEK

1771

Vannak rendezvények, amelyek évről évre nagy sikernek örvendenek, ezek közül az egyik a Solymári Traktortalálkozó, melyet idén 14. alkalommal szervezett meg a Solymári Traktorbarátok Köre, július 7-én vasárnap.

A rendezvényre a szervezők minden évben nagy lelkesedéssel készülnek: helyszínt biztosítanak, programokat, versenyeket szerveznek, a traktortulajdonosok pedig feldíszítik, megszépítik traktorjaikat erre az alkalomra. Kell is, hiszen a gépeknek is bizonyítaniuk kell. Egyrészt a külsejükkel – hiszen a szépségverseny elmaradhatatlan –, másrészt pedig a gyűrűvadász vagy a gyorsulási versenyen, ahol gazdájukkal együtt versenyezhetnek az első helyért.

A gyerekek számára is készültek programokkal, versenyekkel. Volt traktorkvíz és meglepetés ügyességi játékok, és persze a népszerű sétatraktorozás sem maradt el.

Az esemény fénypontja a felvonulás, ahol a traktorok és utasaik végigvonulnak a falu utcáin, majd egy nagy kör megtétele után visszatérnek a sportpályára, és itt eredményhirdetéssel zárul a nap.

Palkovics Rika – solymáronline