Metamorphosis – kiállításmegnyitó a múzeumban

507

November 14-én vasárnap 16 órától Metamorphosis – Formaátalakulások címmel nyílik meg B. Horváth Brigitta ötvös formatervező-iparművész kiállítása a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjteményben.

“Mit jelent a metamorfózis, miért ezt a témát kutatom 30 éve? Mert egész fiatalon ezt a folyamatos változást figyeltem, ahogy a természet folyton elhal és megújul a saját ritmusa, ciklusai mentén. Ebben a körforgásban egy ősi ritmus jelenik meg, amit nevezhetünk aranymetszés elvének, de más ritmusok, lüktetések is megfigyelhetők benne. Mégis minden természeti ritmusnak a gyökere ugyanonnan ered; a harmóniából. A formák átalakulásában benne rejlik az ellentétek tánca is, az élet és halál határán ott van az, amit – úgy hiszem – mindannyian keresünk tudattalanul is. Ez a megújulás ereje, amikor úgy érzi az ember, hogy már nem bírja, de mégis van tovább, mégis van valami új és van valami szép, ami túlmutat az eddigieken: A természet világán átsejlő isteni” – mondja munkásságáról B. Horváth Brigitta.

A kiállítást Ádám Krisztián fémműves tervezőművész, a MOME szakirányú tanára nyitja meg.

A tárlat megtekinthető december 11-ig a Solymár, Templom tér 2. szám alatt, a gyűjtemény nyitvatartási idejében, valamint előre egyeztetett időpontban. A program díjmentesen látogatható!

apaczai.com/solymáronline