Szemétszedés a Káposztás-patak mentén: március végéig csatlakozhatunk az akcióhoz

1653
Fotó: Sólyom Környzet- és Természetvédelmi Klub és Egyesület / 2019

Idén is megtartja tavaszi pataktisztítási akcióját a Sólyom Környezet- és Természetvédelmi Klub – a járványhelyzet miatti korlátozások teljes figyelembevételével. Az akció március 22-31. között tart, úgyhogy a hónap végéig még bárki csatlakozhat, szívesen látják a segítőket.

Az esemény szabadon tartott sporttevékenységnek minősül, csak egy háztartásban élők tisztítanak előre kijelölt szakaszokat, más-más napon és időpontban. A szájmaszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező.

Aki szeretne részt venni a projektben, Konkoly René akció-koordinátornál tud jelentkezni sms-ben a 06 30 196 8844 telefonszámon. A szervezők kérik, hogy mindenképp jelentkezzünk: így tudják úgy összehangolni az önkéntesek munkáját, hogy minden korlátozást és szabályt figyelembe tudjanak venni.

Fontos tudnivaló a jelentkezőknek, hogy az eseményen kizárólag az egyesület által biztosított „TeSzedd” zsákokba gyűjthető a szemét; a zsákokat a Solymári Településüzemeltetési Kft. fogja elszállítani. Egyszer használatos kesztyűt biztosítanak, de saját tartós kesztyű, gumicsizma és kullancsriasztó ajánlott.

A kapcsolódó Facebook-eseményt itt találjuk, ahol akár a szervezőktől is kérdezhetünk. Szeretettel várják a segíteni akarókat, és mindenkit, aki szeretne kimozdulni, és hasznos munkát végezni a természetben.

solymáronline