ELMARAD! Áprilisban lehet átvenni a szelektív hulladékhoz tartozó kék kukát

4079
A kép illusztráció.

FRISSÍTÉS 2021. április 6-án: A Depónia tájékoztatása szerint a szelektív gyűjtőedények áprilisra meghirdetett kiosztása a járványhelyzetre való tekintettel elmarad. Részletek itt.

Korábban írtuk:

A Depónia Nonprofit Kft. a solymári lakossági ingatlantulajdonosok számára szerződésenként díjmentes használatra biztosít egy tájékoztató matricával ellátott, 120 literes kék színű gyűjtőedényt, amelybe az elkülönített (szelektív) hulladékot lehet gyűjteni – tájékoztatja a közszolgáltató a solymáriakat.

A kék színű szelektív gyűjtőedényeket a Depónia solymári telephelyén (Szent Flórián utca, hrsz. 4065.) lehet átvenni április 9-én, 10-én és 11-én, valamint április 16-án, 17-én és 18-án (pénteki, szombati és vasárnapi napokon) 9–16 óra között.

Az átvétel feltétele, hogy a lakos érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkezzen. A kék gyűjtőedény átvételéhez lakcímkártyára és személyazonosító okmányra lesz szükség. Amennyiben a személyes átvételre nem a szerződő fél érkezik, akkor írásos meghatalmazást is be kell mutatni. Az átvétel során kötelező maszkot viselni.

A kék gyűjtőedényekből az elkülönítetten gyűjtött hulladékot a szolgáltató a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon szállítja el. A lakosnak annyi a teendője, hogy a kijelölt időpontban az edényt átvegye és a megfelelő hulladékot abba gyűjtse, majd a szállítási napokon kihelyezze az ingatlana elé, valamint az edényzetet és annak állagát megóvja, azt rendeltetésszerűen használja.

A vegyes települési hulladék elszállítása – az eddig használt kukákban – továbbra is a megszokott hulladékgyűjtési napon, hetente történik.

solymáronline