Több személyvonat, új éjszakai járat – december 15-étől új menetrend lép életbe az esztergomi vasútvonalon

4870

2019. december 15-én vasárnap lép életbe a MÁV-Start 2019/2020-as menetrendje. Az esztergomi vonalon napközben nagyobb lesz a vonatkínálat és egyenletesebb a járatok eloszlása. Angyalföld és Piliscsaba között munkanapokon átlagosan 15 percenként fognak közlekedni a vonatok, csúcsidőn kívül is.

A gyorsított (G72) vonatok helyett az új menetrendben csak S72-es személy- és Z72-es zónázó vonatok közlekednek, ezáltal a menetrend a korábbinál átláthatóbb lesz.

Munkanapokon:

Félóránként Z72-es zónázó vonatok közlekednek Budapest-Nyugati és Esztergom között. A vonatok Piliscsaba és Aquincum között csak Pilisvörösváron és Solymáron állnak meg, Angyalföldön és Rákosrendezőn pedig csak minden második Z72-es vonat áll meg felváltva, 60 percenként.

Az S72-es személyvonatok az eddigi egy helyett óránként kétszer közlekednek Piliscsaba és Angyalföld között. Szélhegyen minden S72-es járat megáll, azonban Ürömön és Óbudán csak minden második felváltva, 60 percenként.

A reggeli időszakban egyes vonatok Budapest-Nyugatiig meghosszabbítva közlekednek (Solymárról 6:02-kor, 7:02-kor és 8:02-kor –Szélhegyről 3 perccel hamarabb induló vonatok), egyéb időszakokban Újpesttől az M3-as metróval érhető el a Nyugati pályaudvar és a belváros.

Menetrend szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint:

A Nyugati pályaudvar és Esztergom között munkaszüneti napokon egész nap, óránként zónázó vonatok, valamint szintén egész nap óránként Piliscsév megálló kivételével mindenhol megálló személyvonatok is közlekednek.

Új éjszakai vonat indul munkaszüneti napokon (szombat és vasárnap hajnalban), a Nyugati pályaudvarról 2:25-kor Esztergomba, mely minden megállóban megáll.

További információ a https://www.mavcsoport.hu/ oldalon.
Részletes menetrend pdf formátumban innen tölthető le.

solymáronline