Pelenkázó, fitneszpark és új kilátók – indulnak a Pilisi Parkerdő fejlesztései

1497
Fotó: Pilisi Parkerdő

Új kilátók és erdei fitneszparkok épülnek, pihenő- és tűzrakóhelyek újulnak meg, fogadóépület épül a Rám-szakadéknál – ezek a legfontosabb elemei a Pilisi Parkerdőnél 2018-2020 között megvalósuló fejlesztéseknek.

Az elmúlt évek sikeres turisztikai fejlesztési programjait követően a Pilisi Parkerdő Zrt. 2018-ban megkezdi teljes turisztikai infrastruktúrájának a felújítását. Két pályázatból mintegy 1 milliárd forint jut a térséget átszelő, mintegy 1000 kilométernyi turistaút-hálózat melletti pihenőhelyek és az információs rendszer felújítására, de épül három új kilátó is.

Fotó: Pilisi Parkerdő

Ezen kívül négyévszakos pihenőhelyként újul meg több romos épület, a Rám-szakadéknál pedig mosdót és pelenkázót is tartalmazó fogadóépületet alakítanak ki. A sport most sem maradhat ki a sorból: nyolc helyszínen erdei fitneszpark épül, természetesen a tájba illő kivitelben. A részletes terveket a Pilisi Parkerdő honlapján tette közzé.

A fejlesztések még idén megkezdődnek, az eredmények többségét a tervek szerint már 2019-től élvezhetik a természetjárók, hiszen a Pilisi Parkerdő alapításának 50. évfordulójára a turisztikai fejlesztési program legtöbb eleme megvalósul. A cél az, hogy az ország leglátogatottabb erdeit felkereső évi mintegy 25 millió látogató a Pilisi Parkerdő teljes területén 21. századi színvonalú turisztikai berendezésekkel találkozzon.

Gyarmati Lilla, solymáronline