Solymári iskolás újabb sikere

2011
Nádor Benedek a kép jobb szélén

Az Orchidea-Pangea Országos Tehetségkutató Matematika Verseny döntőjében Nádor Benedek solymári iskolás nemrég első helyezést ért el! Ez már a harmadik verseny, melyen az ötödikes fiú kimagaslóan szerepel. Jutalma ezúttal 150 eurónak megfelelő összeg volt.

„Tehetség, szorgalom és rengeteg munka van az eredmények mögött” – mondja Benedek felkészítő tanára, Jägerné Nagy Ágota, akitől azt is megtudtuk, hogy ez az országos verseny azon kevesek közé tartozik, ahol nincs nevezési díj, ezért is volt rendkívül nagy a mezőny. Az utolsó fordulóban Beni, 248 ötödikes közül lett első helyezett.
A solymári győzelem azért is különösen nagy jelentőségű, mert sok gyerek nagyvárosi, jól felszerelt, sokszor pedagógusképzőkhöz tartozó gyakorlóiskolákból érkezett. A tanárnő szerint Solymár azért indulhatott mégis eséllyel ebben a mezőnyben, mert jó ideje jól átgondolt tehetséggondozás folyik az iskolában.
Hozzátette: „Jelenleg is szorgalmasan készülünk Benedek következő országos döntőben való szereplésére, amelyre május végén kerül sor.”