A Magyar Nyelv Napja a Cédrus Táncegyüttessel

1603

Az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Művészeti Akadémia meghívására, ebben az évben is a Cédrus Táncegyüttes közreműködésével kerül sor a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett gálaműsorra, november 13-án 17 órától a Pesti Vigadó Dísztermében.

2014-ben, a solymári táncosok különböző tájegységek táncaival mutatták be a Kárpát-medence népi örökségének kincseit, a Lőrincz Beáta és Varga Zoltán szerkesztette műsorban. Az idei gálaműsor programja a Misztrál Együttes dalain és Varga Zoltán koreográfiáin keresztül igazolja majd Kisfaludy Sándor gondolatát: „Nem a föld, nem a folyók tarták öszve a nemzetet, hanem a nyelv.”

Az est fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A Misztrál és a Cédrus mellett Császár Angela színművész szerepel még a műsorban. A táncegyüttes zenei kíséretét Nyitrai Tamás és batátai fogják szolgáltatni. A műsorvezetők Bordi András és Török Annamária lesznek.

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb november 10-ig lehet jelezni a vigh.marianne@mma.hu címen vagy a +36 30 929 6165-ös telefonszámon.